Menjador

Resum de la reunió informativa de menjador

Celebrada el 20 de setembre de 2022

Resum de la reunió informativa de menjador

Participants:

Àmbit Escola – Eva Yáñez, Josep Porras, Cinthia, Coral, equip de monitoratge

Mònica Palao, directora

AFA - Comissió de Menjador

Famílies

 • S’ha començat per la presentació de l’equip de monitoratge perquè les famílies coneguessin les monitores i monitors de tots els cursos. 
 • En Josep ha explicat una mica la composició del menú, elaborat per la dietista Sílvia Vancells, que segueix les directrius establertes pel Departament de Salut. El tros de l’Uri és qui s’encarrega del proveïment de fruita i verdura ecològica.
 • S’ha decidit canviar el fil conductor del temps de menjador. A partir d’ara serà Arts del Món. S’exploraran i treballaran diverses disciplines com la pintura, l’escultura, la música o la dansa, així com personatges rellevants de diferents indrets del món, que estructuraran les dinàmiques i activitats dels grups. El menú de l’últim divendres del mes estarà confeccionat pel mateix alumnat (cada mes serà un curs, deixant pel final als de cicle superior), que farà la seva proposta a la dietista i ella contestarà amb suggeriments o canvis que s’han d’introduir per tal d’aconseguir un menú equilibrat. Al llarg d’aquests divendres no es podran repetir àpats que hagin sortit els mesos anteriors.
 • El menú de cada mes es penjarà a la web de l’AFA i pròximament estaran també a disposició de les famílies les graelles d’activitats de lleure.
 • El projecte d’higiene bucal ja ha començat per tots els grups. L’Eva recorda que Àmbit Escola posa tot el material necessari: raspall i pasta dentífrica. Explica que compten amb uns carros on es guarden les safates amb tapa de cada grup. Aquestes safates estan compartimentades en espais on cap un got i a dins el seu raspall, de tal manera que no es toquen entre si. Cada mes es canvien tots els raspalls (o quan calgui per qualsevol circumstància).
 • El projecte d’higiene bucal de l’escola segueix les recomanacions de la Sociedad Española de Odontopediatría:

Després del raspallat escopir les restes de pasta, però no esbandir amb aigua ni amb altres líquids.

A partir dels 3 anys, utilitzar una quantitat de pasta equivalent a la grandària d'un pèsol/ amplària del capçal. Usar pasta dental amb una concentració de 1000 ppm de fluor per a criatures de 3 a 6 anys i de 1450 ppm de fluor per a majors de 6 anys. Les recerques indiquen que solament els dentifricis amb concentracions de 1000 ppm de fluor o més han provat ser eficaços en la reducció de càries.

La fluorosi és un risc només si es permet que la criatura ingereixi la pasta directament del tub → El tub de pasta sempre el manipula la monitora o monitor del grup i no està a l’abast de l’alumnat.

En qualsevol cas, les famílies que tinguin casos de situacions que requereixen mesures especials, com per exemple bràquets, només ho han de comunicar a la coordinadora.

 • Àmbit Escola informa que voluntàriament fa una auditoria interna una vegada al mes per garantir que les coses s’estan fent bé. Igualment, l’equip compta amb assessorament d’una psicòloga per la resolució de problemes o conflictes o per demanar propostes d’actuació davant de diferents situacions que es desenvolupen dins de l’hora del menjador.
 • Continua la col·laboració amb Pont Alimentari de l’excedent de menjar.
 • El tastet per a famílies es reinicia. Una vegada al mes es convida les famílies (mares, pares, àvies, avis…) a dinar el mateix menú que l’alumnat perquè coneguin el funcionament del menjador, les dinàmiques i l'equip. S’enviarà per correu electrònic la convocatòria cada mes i les vuit primeres famílies que s’apuntin seran les convidades. Començarà a l’octubre. 
 • Els grups de P3 mengen sols a una aula al costat del menjador. P4, P5 i Primària, al menjador. Hi ha dos torns: de P4 a 2n [12:30-13:30] i de 3r a 6è [13:30 a 14:30].
 • Els grups de P3 tenen una agenda diària per informar a les famílies. Els grups de P4 tindran agenda diària durant setembre i octubre i després ja passaran a la agenda setmanal com ja fan des del començament els grups de P5. Centren l'ocupació de les monitores i monitors en les criatures i per això només dediquen un dia a les agendes, perquè el temps de lleure és més demandant que en el cas dels grups de P3 (que mentre descansen poden dedicar-se a les agendes).
 • Àmbit Escola ha informat de la pujada de preu del servei, d'acord amb la Resolució del Departament d'Educació que determina el preu màxim de la prestació del servei escolar de menjador, i que es va aprovar al Consell Escolar. El menú de les famílies usuàries de 3, 4 i 5 dies passa a ser de 6,54 EUR; 2 dies, 6,60 EUR i 1 dia, 6,65 EUR.
 • En el torn de preguntes es va aclarir que

- el consum de processats és molt esporàdic i que els arrebossats es fan a la cuina de l’escola i es cuinen sempre al forn; 
- s’estudiarà la proposta de visitar l’hort de l’Uri tant per famílies com per l’alumnat;
- les criatures de P3 després de dinar tenen un temps de descans i relaxació cada grup a la seva classe; i
- es va suggerir la diversificació de l’activitat de lleure enfocada als grups de cicle mitjà i superior.

Dades de contacte:

Coordinadora del menjador: Cinthia —> 665 080 186 / lolaangladamenjador@gmail.com

Comissió de Menjador: afa@lolaangladabadalona.cat


AFA Lola Anglada Badalona. Accés al Web antic - Web de l'escola