La colla de gegants

La colla gegantera de la nostra escola va néixer el 2005, arran de la celebració dels 75 anys de l’escola amb la compra de 2 capgrossos (La Mariona i en Barretina) especialment per a l’acte.

Un any després, el curs 2006-07, va començar el projecte de realització d’uns gegants per a l’escola amb la construcció d’El Més Petit amb l’assessorament dels Geganters de Badalona, i que va ser presentat dins dels actes del Badagegants del 2007.

El curs següent, 2007-08, alumnes i mestres construeixen La Margarideta que, juntament amb un parell de capgrossos més (en Pitus i el Dimoniet), es van estrenar durant la “Cercavila Petita” del 2008.

Aquesta parelleta de gegantons, juntament amb els seus capgrossos, tenen un ball i una música pròpia, El més petit de tots, on la comparsa ofereix un ball on els capgrossos hi tenen força protagonisme. A més, durant les Festes de Maig de 2009 estrenen una nova coreografia amb la peça musical d’El ball de Sant Ferriol.

En els darrers anys també hem construït dos cap-grossos cavalls, en Tatanet i l’Estrella, que acompanyen als gegants i als altres capgrossos ballant la dansa «La tarantel·la».

Si voleu formar part de la nostra colla ja ho sabeu, envieu un missatge: geganters.el.mes.petit.de.tots@gmail.com

Animeu-vos! us ho passareu molt bé!

Objectius pel nou curs:

  • Participar en les sortides de les Festes de Maig i festes del barri.
  • Construir un gegant pels petits de la colla (infants de 2n i 4t).

Cap de Colla: Núria Aparicio

T'agrada pintar? Descarrega't els personatges de la colla!

La colla de gegants