Escola de famílies

Resum sessió formativa: Enfadar-nos sense ferir

Ja teniu disponible el resum de l'última sessió formativa de l'Escola de Famílies.

La Magda Clota va començar el seu taller emfatitzant que ens trobàvem en un espai segur, lliure de judici. Per tal de situar-nos, va posar música i ens va animar a posar-nos drets, aclucar els ulls i començar a moure el cos per treure les nostres càrregues, desprendre’ns dels malestars i deixar-los en un pou imaginari.

Va remarcar que la ràbia és una emoció i que, com a tal, no és bona ni dolenta, sinó que és necessària per alertar-nos de què ens està passant, de què estem sentint. Cal que aprenem a escoltar-nos i a escoltar la nostra ràbia com una alarma que avisa d’alguna cosa que no està rutllant bé. Per tant, hauríem de fugir de reprimir aquest sentiment per provar de gestionar-la de manera que les persones que ens envolten sàpiguen com ens sentim i no fer-nos mal a nosaltres ni als altres.

La Magda no va fer una classe magistral, va construir el taller a partir d’un cas pràctic i les conclusions que en vam poder extreure van ser les següents:

1) Cal normalitzar la imperfecció i intentar gestionar les situacions del dia a dia amb respecte, empatia, sentit de l’humor i enginy. Moltes vegades ens en sortirem amb èxit, però d’altres potser no ho aconseguirem, però per això no cal fustigar-nos i sentir-nos fracassats.
2) És necessari demanar ajuda per poder abastar les tasques i buscar temps per l’autocura.
3) Cal buscar solucions consensuades i fugir l’autoritarisme.
4) No tienir por a que els nostres fills i filles s’equivoquin i deixar que aprenguin de les seves errades i de les conseqüències que se’n puguin derivar.

Tot i que en el procés de la criança no hi ha fórmules magistrals ni pocions infal·libles, sí que vam poder compartir situacions reals i vam guardar-nos bons consells, que tot i que ja podíem saber, sempre va bé recordar.

L’educació dels fills i filles és una cursa de fons; el més important és anar millorant la marca personal, superar els obstacles que ens trobem i arribar a la meta sabent que ho hem fet com millor hem pogut.